1. Aşamalı Kalıp Damgalama Nedir?
Youlin® Aşamalı kalıp damgalama, her biri parça üzerinde bir veya daha fazla farklı işlem gerçekleştiren birkaç ayrı iş istasyonundan oluşan bir metal şekillendirme işlemidir. Aşamalı kalıp damgalamada, çeşitli işlemlerde çelik şerit bitmiş bir parçaya dönüştürülür. Parça, stok şeridi tarafından istasyondan istasyona taşınır ve son işlemde şeritten kesilir.
Bir parçayı progresif kalıpta veya transfer kalıbında üretme kararı, üretimin boyutuna, karmaşıklığına ve hacmine bağlıdır. Youlin® Aşamalı kalıp damgalama, çok sayıda parça üretmek ve maliyetleri mümkün olduğunca düşük tutmak için kullanılır. Hassasiyet ve dayanıklılıkta en yüksek talepler karşılanmalıdır.
2. Aşamalı Kalıp Damgalamanın Faydaları
Diğer üretim yöntemleriyle karşılaştırıldığında Youlin® aşamalı kalıp damgalama, aşağıdakiler gibi çok sayıda avantaj sunar:
3. Aşamalı Kalıp Damgalama Malzemeleri ve Uygulamaları
Aşamalı kalıp damgalama işlemi, aşağıdakiler gibi çok çeşitli malzemelerle kullanıma uygundur:
✔Alüminyum
✔Düşük ve Yüksek Karbonlu Çelik
✔Pirinç
✔Bakır
✔Kaplanmış Metaller
✔Paslanmaz Çelik
✔Nikel Alaşımları
Kalınlığı 0,005 ila 0,5 inç arasında değişen bileşenler için hafiften ağıra kadar ölçülü damgalama sunuyoruz. Ekibimiz neredeyse her boyuttaki ilerici kalıp damgalama projelerini gerçekleştirebilecek donanıma sahiptir.
Aşamalı kalıp damgalamanın sağladığı karmaşık yetenekler ve malzeme çeşitliliği nedeniyle, birçok endüstri, zorlu toleranslara sahip küçük parçaların büyük üretim süreçlerini kolaylaştırmak için süreci ideal bulmuştur. Bu endüstrilerden bazıları şunlardır:
✔Havacılık ✔Otomotiv ✔Tıp ✔Askeri ✔Aydınlatma
4. SSS
S: Aşamalı kalıp damgalama ile transfer kalıp damgalama arasındaki fark nedir?
C: Her boyutta preslenmiş parça elde etmek için hem transfer kalıpları hem de progresif kalıplar kullanılabileceği gerçeğine rağmen, transfer kalıpları genellikle büyük parçaların üretimi için daha uygun kabul edilir ve progresif kalıpların daha küçük bileşen setlerinin üretimi için daha uygun olduğu düşünülür.
S: Bileşik kalıp ile aşamalı kalıp arasındaki fark nedir?
C: Bileşik kalıp damgalama, rondelalar gibi basit düz parçaların yapımında kullanılır. Bir metal şeridi bileşik kalıptan beslenir, ancak aşamalı veya transfer kalıplı damgalamanın aksine, bileşik damgalama takımı birden fazla vuruş yerine tek bir vuruşta birden fazla kesim, zımbalama ve bükme gerçekleştirir.
S: Aşamalı kalıp nasıl çalışır?
A: Aşamalı damgalama kalıbı, ileri geri hareket eden bir damgalama presine yerleştirilir. Pres yukarı doğru hareket ettikçe üst kalıp da onunla birlikte hareket eder ve bu da malzemenin beslenmesine olanak sağlar. Pres aşağı doğru hareket ettiğinde kalıp kapanır ve damgalama işlemini gerçekleştirir. Presin her vuruşunda kalıptan tamamlanmış bir parça çıkarılır.